» vrste / gama kvadrant


gama kvadrant
vrsta JEM'HADARI


Sa osnivanjem Dominija, Osnivači su trebali vojnu silu koja će biti okosnica organizacije. Genetskom manipulacijom stvoreni su Jem'Hadari, ratnici kojima je jedini cilj služiti svojim stvoriteljima. Njihova fanatičnost ide toliko daleko da će svoj život bez razmišljanja dati za obranu Dominija i Osnivača koje smatraju bogovima. Većina ih uopće nikada nije vidjela Osnivača. Glavni cilj im je pobjeda u čast Dominija, sve ostalo jednostavno nije prihvatljivo. Kako i sami kažu: "pobjeda je život (victory is life)!" i "poslušnost donosi pobjedu (obedience brings victory)!"

Jem'Hadarima upravljaju Vorte, svojevrsni predstavnici Osnivača. U više različitih situacija pokazalo se da Jem'Hadari nisu previše oduševljeni Vortama. Brojno stanje Jem'Hadara nije poznato ali se može nagađati da ih sigurno postoji na bilijune. Jem'Hadari se ne rađaju niti na jedan nama poznat način nego se "uzgajaju" u nekoj vrsti "kapsula za uzgoj". Može se reći da kod njih ne postoji ženski spol. Njihov rast je nevjerojatan, dovoljna su 3 dana do pune zrelosti. Ono što ih dodatno karakterizira je ovisnost o supstanci zvanoj Ketracel Bijelo (Ketracel White). Supstanca je neka vrsta droge koja omogućava Osnivačima, a ponajviše Vortama kontrolu u svakom trenutku. Zaključak je da čak i Osnivači vjeruju da se ovakva surovost mora dodatno kontrolirati. Ovu supstancu osiguravaju Vorte. Obično ih nose u nekoj vrsti dobro osigurane kutije. Prije primanja doze Ketracela koja ih sljeduje moraju prisegnuti na služenje Osnivačima i Dominiju. Ketracel se ubrizgava direktno, u neku vrstu spremnika iz kojeg izvire cijev koja ubrizgava supstanci direktno u krvotok. Ovisnost o ovoj supstanci je od životne važnosti za Jem'Hadare jer nedostatkom Ketracela počinju gubiti prisebnost. Simptomi mogu biti izuzetno bolni. Nakon određenog vremena slijedi neminovna smrt. Zaključujemo da Ketracel Bijelo daje Jem'Hadarima sve što im treba pa zbog toga nemaju potrebe za jelom, pićem, snom ili pak opuštanjem i zabavom.

Većina Jem'Hadara umire vrlo rano, samo nekolicina doživi 15-tu godinu. Niti jedan Jem'Hadar nije doživio 30 godina života. Ono što ih dodatno karakterizira je sposobnost kamufliranja. Sposobni su u trenutku "nestati" ispred očiju neprijatelja. Nedostatkom Ketracela gube ovu sposobnost. Naoružani su polaronskim puškama koje su izuzetno efikasne u borbi. Pogođen izbojem iz ove puške, čak i lakše ranjen, neprijatelj vrlo lako može izgubiti život jer ovakvo oružje sprečava grušanje krvi pa neprijatelj umire od krvarenja,

I Jem'Hadari imaju neku vrstu zapovjedne strukture. Zapovjednik grupe, koji ima čin "prvi (first)", prima zapovjedi od nadređenog Vorte. Čin "prvi" je recimo ekvivalent činu kapetana. Iza njega dolazi "drugi" kao čin zapovjednika, pa "treći" i dalje redom. Ako "prvi" pogine u bitci, njegovo mjesto preuzima drugi u lancu zapovjedanja. Prije svake veće bitke "prvi" uvijek drži neku vrstu govora svojoj kupljenoj grupi kojom potvrđuje lojalnost Dominiju:
Prvi: "Moje ime je (ime) i ja sam mrtav. Od ovog trenutka svi smo mrtvi. U borbi za Osnivače mi dajemo život. Ovo činimo sa ponosom jer smo Jem'Hadari. Zapamtite, pobjeda je život!"
Okupljena grupa: (u glas) "Pobjeda je život! Pobjeda je život!..."autor: [dustystorm]
idi na vrh