» vrste / delta kvadrant


delta kvadrant
vrsta SIKARIJANCI


Matični planet Sikarijanaca je planet Sikaris koji se nalazi u Delta kvadrantu.

Oni su humanoidna vrsta koja je poznata u Delta kvadrantu kao prijateljska i darežljiva vrsta. Posebno se zanimaju za razno razne priče, za koje oni smatraju važnim dijelom svoje kulture. Zbog svoje naravi kao dobri domaćini, rado su pomogli i zabavljali posadu Voyagera.

Sikarijanci su tehnološki jako napredna vrsta, ali najćudniji dio tehnologije koji oni posjeduju je uređaj koji ima mogućnost prebaciti objekte do udaljenosti od 40,000 svjetlosnih godina.

2371. godine Voyager je htio kupiti tu tehnologiju kako bi si skratio put prema Alfa kvadrantu, ali Sikarijanci imaju pravilo o dijeljenju takve tehnologije koje je slično federacijskoj Prvoj zapovjedi. Kapetanica Janeway je u zamjenu za uređaj ponudila kopiju svih priča i djela koja se nalaze u federacijskoj bazi podataka, što je bila za Sikarijance vrlo primamljiva ponuda ali su je morali odbiti. Nekoliko članova posade Voyagera je odlučilo nabaviti taj dio tehnologije pod svaku cijenu, te su se nagodili "na crno" s nekoliko pripadnika sikarijanske vrste i time prekršili direktnu zapovjed kapetanice Janeway. Iako je zamjena uspjela, tehnologija nije bila kompatibilna sa Voyagerovim sistemima zbog toga što ovisi o antineutrinima.

Dugo vrijeme putovanja prema Alfa kvadrantu, Voyager je bio u dometu sikarijanskog teleportera, ali se više nikad nisu susreli s njima.autor: Luka Šojat
idi na vrh