» vrste / delta kvadrant


delta kvadrant
vrsta HIJERARHIJA


Hijerarhija je državno tijelo koje kontrolira dio svemira blizu granice između Beta i Delta kvadranta. Federaciji je nepoznato pravo ime ove vrste.

Humanoidna su vrsta jače građe i imaju smeđu kožu, nemaju kose, te je drugim vrstama skoro nemoguće razlikovati pojedince ove vrste zbog slabih i vrlo sličnih crta lica. Teže ograničenju individualnosti, te šalju sve informacije hijerarhijskoj zapovjednoj strukturi koja donosi sve odluke. Taj sistem hijerarhije je toliko integriran u njihove živote da su ga preuzeli za ime cijele vrste, iako neki pojedinci preziru razinu kontrole koju Hijerarhija ima nad njihovim životima.

Hijerarhija je vrsta koja napada brodove koji prolaze kroz njihov dio svemira zbog resursa. Skrivaju svoje brodove u maglice iz kojih mogu dalekometnim skenerima pronalaziti potencijalne mete. Nakon što meta dođe u domet Hijerarhije provode detaljna skeniranja broda, kako bi ustanovili obrambenu moć mete i iskoristivost njegovih resursa. Koriste nevidljive brodove kako bi se prišuljali neprijatelju. Imaju nekoliko različitih načina napada, takozvani "Nevidljivi prilaz" koji ima 4 tipa napada. Svaki tip napada koristi određenu količinu energije.

Federacija se prvi puta susrela s ovom vrstom 2376. godine kada su promatrali USS Voyager u Delta kvadrantu. Nakon promatranja Voyagera i konzultiranja sa Hijerarhijom, odlučili su se za napad tipa 3, ali zbog smetnji u senzorima prešli su na napad tipa 4. Na kraju brodovi Hijerarhije su se povukli i prekinuli napad na Voyager zbog straha pred "fotonskim topom", koji je izmišljeno oružje u programu kojeg je EMH testirao.

Od Federacije se razlikuju i po načinu rada. Uglavnom svaki pojedinac na brodu ima jednu obavezu i jedno mjesto na kojem radi. Više manje bilo kakva interakcija između članova posade je zabranjena, te imaju limitiran pristup brodu. Znalo se događati da neki pojedinci napuste Hijerarhiju kako bi istraživali druge dijelove svemira.autor: Luka Šojat
idi na vrh