» vrste / delta kvadrant


delta kvadrant
vrsta B'OMARI


B'omari su humanoidna, vrlo ksenofobična, paranoična i bahata vrsta sa vrlo čudnim kostimom. Na glavi imaju nekakvu čudnu mješavinu semafora i kacige za američki nogomet. Voyager je htio proći kroz njihov prostor, ali su oni kao jedan od uvjeta prolaska predložili vrlo dugu i meandrirajuću putanju kojom se Voyager ne bi približavao njihovim planetima i kolonijama.

Ostali uvjeti su bili redovite inspekcije (njih čak 17), zabranjeno uključivanje oružja, zabranjeno skeniranje njihova prostora, zabranjena komunikacija sa civilnim brodovima te maksimalna dopuštena brzina od warp 3.

Pretpostavljamo da zauzimaju dosta prostora te da imaju relativno veliku flotu. Posjeduju nekakvu mrežu senzora (perimeter grid) koja se nalazi duž granica i na koju su očito vrlo ponosni. Ali bez razloga zato što šatl sa neznatno modificiranim štitovima prolazi nezamijećen.

Jedino što je donekle zanimljivo kod ove vrste je to da je USS Raven, brod roditelja 7 od 9, asimiliran u njihovu području. Voyager na kraju nije prošao kroz njihovo područje.autor: Senad Subašić
idi na vrh