» vrste / beta kvadrant


beta kvadrant
vrsta ORIONCI


Orionci su vrsta porijeklom najvjerojatnije sa planeta Orion. Osnovno obilježje po kojem se razlikuju od ostalih humanoida je njihova zelena koža. Muški dio populacije je najčešće potpuno bez kose, fizički veći i jači od ljudi. Ženski dio populacije se općenito smatra manje inteligentnim od muškog, no ono po čemu je poznat je nezasitni seksualni apetit i odgovarajuća vještina koja ga prati zbog čega su vrlo tražene kao roblje.

Malo je poznato o orionskom društvu. Nekad davno su bili napredna i visoko razvijena civilizacija, no moderno orionsko društvo je daleko od njihovog kulturnog nivoa, iako su tehnološki još uvijek jedna od naprednih vrsta. Ono po čemu su suvremeni Orionci danas najviše poznati su piratski napadi na trgovačke brodove i trgovina robljem otetim u tim napadima.

Prvi neslužbeni susret sa Orioncima je imao doktor Arik Soong oko 2130. prilikom nabavke opreme i potrepština za svoju koloniju genetski poboljšanih Ljudi.

Prvi službeno zabilježeni kontakt sa Orioncima se desio 2154. kada je jedan od brodova orionskih pirata napao zemaljski brod Enterprise NX-01 i oteo nekoliko članova posade koje su namjeravali prodati u roblje što je kapetan Jonathan Archer, zapovjednik Enterprisea NX-01, uspješno spriječio.autor: Dario Stjepić [M@x1k1n6]
idi na vrh