» vrste / beta kvadrant


beta kvadrant
vrsta NA'KUHLI


Malo toga je poznato o porijeklu Na'kuhla i njihovoj biologiji, a i ono što o njima znamo potječe iz jednog jedinog susreta u 20. stoljeću. Iako izgledom podsjećaju na Remance vrlo je mala vjerojatnost da su sa njima u bilo kakvom srodstvu.

Na'kuhli su jedna od vrsta koje su do 29. stoljeća razvili tehnologiju putovanja kroz vrijeme, no za razliku velike većine vrsta sposobnih za to koje su u većini slučajeva ograničavale njeno korištenje oni su ju smatrali svojim ekskluzivnim pravom i sredstvom koje će im omogućiti napredak i dominaciju nad ostalim vrstama.

Ljudi su ih prvi i jedini put sreli za vrijeme Drugog svjetskog rata, 1940. na Zemlji, kada je Enterprise NX-01 vraćen u prošlost da zaustavi događaje u kojima su između ostalih sudjelovali i Na'kuhli, kao saveznici nacista, a koji su prijetili da promijene kompletnu povijest ljudske vrste i spriječe njenu umiješanost u Vremenski hladni rat koji se dugo vodio između onih koji su zagovarali ograničeno i odgovorno korištenje putovanja kroz vrijeme i onih za koje je putovanje kroz vrijeme bilo samo sredstvo za ostvarenje svojih ciljeva.

Na nesreću Na'kuhla posada Enterprise je uspjela zaustaviti pokušaj Na'kuhla da se vrate u svoje vrijeme. Sprječavanjem njihovog povratka u svoje vrijeme je prekinut i niz događaja koji bi u budućnosti doveli do početka Vremenskog hladnog rata tako da na neki način možemo reći da je Vremenski hladni rat završen prije nego što je i počeo. Osim njihove uloge u ovom incidentu i cijelom Vremenskom hladnom ratu malo toga je još poznato o Na'kuhlima.autor: Dario Stjepić [M@x1k1n6]
idi na vrh