» vrste / beta kvadrant


beta kvadrant
vrsta BENZITI


Benziti (poznati još i kao Benzeniti) su vrsta sa planeta Benzar, kamenog i negostoljubivog svijeta, i većina ih živi unutar velikih spilja koje se protežu njegovom unutrašnjosti.

Benziti nisu porijeklom sa Benzara. Njihove legende kažu da ih je stvorila nepoznata rasa zvana Predci (The Forbears) koja je pala na njihov svijet tijekom katastrofe koja je uništila bogove. Predci nisu mogli preživjeti na Benzaru, ali su imali potrebno znanje i tehnologiju da stvore novu vrstu na osnovi svoje koja je mogla preživjeti.

Benziti imaju potpuno glatku kožu u jednoj od nijansi plave boje, karakterističnu lubanju sa jako izraženim kostima čela, dva mala pipka iznad usana i zahvaljujući genetskoj modifikaciji kojoj su bili podvrgnuti tijekom svog stvaranja Benziti otporni su na većinu poznatih otrova. Ne rađaju se prirodnim putem nego još od vremena Predaka u posebno konstruiranim komorama za rađanje. Benziti žive u nizu velikih zajednica koje žive u kristalnim gradovima koje sami Benziti nazivaju geostrukturama. Svaka od tih zajednica na Benzaru ima sebi svojstvene komore za rađanje i članovi jedne zajednice se genetski razlikuju od druge, no međusobno su jednaki i jedino su oni u stanju se razlikovati. Komore također omogućavaju Benzitima da manipuliraju svojim genima i da se prilagođavaju novim okolnostima. Tako do 2372. Benziti nisu bili u stanju disati standardnu atmosferu, no nakon te godine većina novorođenih Benzita je genetski modificirana tako da ju je u stanju disati.

Benziti su izuzetno natjecateljske prirode, skloni individualizmu, uporni i željni uspjeha i pohvala. Njihov cijeli život je vođen nizom pravila koja oni nazivaju Andragovom doktrinom. Vođeni njome Benziti si postavljaju niz ciljeva koje moraju ostvariti i na osnovi kojih se procjenjuje njihov uspjeh.

Rana povijest Benzita je niz sukoba između pojedinih zajednica oko genetskog materijala koji su prestali tek kada su komore za rađanje u svakoj zajednici izmijenjene toliko da su Benziti iz različitih zajednica postali međusobno genetski nekompatibilni. Nakon kraja međusobnih sukoba Benziti su brzo tehnološki napredovali i 2350. godine su otkrili warp pogon.

Federacija je prvi put srela Benzite 2360., a već 2365. počela je međusobna razmjena časnika, da bi 2369. Benziti postali punopravni članovi Federacije.autor: Dario Stjepić [M@x1k1n6]
idi na vrh