» vrste / alfa kvadrant


alfa kvadrant
vrsta BREENI


Vrlo mistična vrsta alfa kvadranta. U kompletnom Star Trek serijalu se jako malo doznaje o njima. Poznato je to da žive na matičnom planetu na kojem su nevjerojatno niske temperature te su se evolucijom prilagodili tome.

Imaju jedinstvenu fiziologiju, no spadaju u humanoidni oblik živog bića. Iako udišu relativno standardan zrak koji se sastoji od kisika i dušika, Breeni nemaju krv niti bilo kakav drugi oblik cirkulacije tekućine u svojim tijelima. Njihovo razmnožavanje je još neobičnije jer stvaraju mlade u vrlo ranoj dobi.

Breeni koriste posebne oklope tako da bi mogli živjeti sa ostalim vrstama jer većina vrsta živi na standardnim planetima klase M, na kojima je temperatura puno viša no na njihovom matičnom svijetu. Još jedna od neobičnih stvari je ta da telepatske vrste ne mogu očitati misli niti osjećaje Breenima.

Iako su Breenski njihovi brodovi vrlo slabašni sami po sebi imali su jedan veliki adut - Breeni su ušli u savez sa Dominijem zahvaljujući posebnom oružju koje je moglo u potpunosti onemogućiti brodove. Federacija je tek nakon teških gubitaka uspjela pronaći protumjere za takvo oružje a Breeni su ostali sa Dominionom do samoga kraja. Poznati su kao vrlo agresivna vrsta.autor: Denis Jeleć [Sharky]
idi na vrh