» vrste / alfa kvadrant


alfa kvadrant
vrsta BAJORANCI


Bajoranci su vrsta vrlo slična ljudima, na prvi pogled jedina razlika jest facijalna, točnije - Bajoranci imaju karakterističan "rebrast" nos. Inače, Bajoranska kultura je jedna od najstarijih u cijelom alfa kvadrantu. Njihova civilizacija postoji već pola milijuna godina.

Što se tiče religije, koja je datira još od prije desetak tisuća godina, Bajoranci štuju bića znana kao Proroci koji žive unutar crvotočine - Nebeskog Hrama (Celestial Temple) koja je smještena blizu matičnog planeta Bajora.

Bajoranska kultura je umalo bila potpuno uništena za vrijeme invazije Kardasijanaca na Bajor 2328. godine. Oni koji nisu napustili svoj dom pobjegavši, ostali su kao robovi za Kardasiju. Unatoč tome, Bajor je održao malen ali vrlo učinkovit pokret otpora koji je uspio isfrustrirati Kardasijansku vladu jer vojska nije mogla slomiti pokret otpora. 2369. godine. bajoranci su uspostavili prijelaznu vladu nakon što su Kardasijanci, slomljeni brojnim terorističkim napadima kroz desetljeća, otišli sa Bajora.autor: Denis Jeleć [Sharky]
idi na vrh