» nazad na recenzije


Star Trek : Elite Force

Activision je s ST Armadom izbacio hit igru, no nisu stali na tom uspjehu.. Kako je igra razvijen na Quake 3 enginu, može se očekivati vrhunska grafika i igrivost. Igru je radio Raven software, koji je sada (2005.) radi i Quake 4.

Voyager je na čudan način prebačen u prazan prostor, na svakom kraju su neprijatelji koji pljačkaju, ubijaju, i ne žele nikakvu suradnju. Vi ste pripadnik Hazard ekipe, i obavljate opasnije misije, kao što su lutanje po napuštenim brodovima, pljačkanje Borgove Kocke, borba s nekim kreaturama.... Sve to radite kroz 40 (nije tipfeler) misija.

Igra je veoma napeta, imate na raspolaganju 9 pušaka, od kojih svaka ima po 2 moda paljbe. Holomatchevi vam nikada neće dosaditi, često će se neprijatelj stvoriti ispred vas.

Igra počinje u unutrašnjosti Borgove Kocke, gdje morate spasiti svoje prijatelje. Kada dođete do njih, iznenadno eksplodira neka konzola, te se stvorite u holodeku. Nakon kratkog uvoda od Tuvoka, krećete u akciju! Voyager je privučen od Forgea, tuđinske postaje koja je oko broda postavila prigušno polje. Brod morate braniti od Scavengera koji haraju u praznini, morate nalaziti saveznike i na kraju, spasiti galaksiju od genetski modificiranih vojnika...


Singleplayer

Na početku možete birati želite li biti Alexander ili Alexandria Munro (žensko nema nikakvih popusta, probao sam :), kroz 40 misija ćete se boriti na svim mogućim mjestima, uz one navedene tu su i Voyager i nekoliko drugih. Između misija moći ćete se iživljavati u holodekovima i testirati razna oružja. Misije su raznolike, tako da vam neće dosaditi kao u ST: BC-u, uvijek će vas pratiti netko iz ekipe. Igra se odvija linearno, tako da je možete preći samo na jedan način Imajte na umu Datu i njegovu rečenicu: "Lock and load!"


Multiplayer

Posebna oružja, mine i ostala pomagala, dovode do sigurne pobjede ako ih znate koristiti. Ako igrate s botovima, ugodno će vas iznenaditi da nisu glupi kao neki u ostalim igrama. Protiv pravih neprijatelja možete igrati preko interneta ili u LAN-u. Možete igrati CTF, Deathmatch i Team-Deathmatch. Izgled lika je promjenjiv, a na raspolaganju su vam i sve puške iz SP-a.


Grafika

Iako je igra dosta stara, grafika je veoma prihvatljiva. Kod nekih modela ćete vidjeti da nisu detaljno izrađeni i da se sastoje iz malo poligona. Teksture se pak uklapaju u ugođaj igre, Introi nisu toliko dobro urađeni, jer su se momci iz Ravena zeznuli s Voyagerovim modelom... Unutrašnjost je realno prikazana, te će svakom biti zanimljive lutnje kroz brod i korištenje konzola.


Zvuk

Dijaloge su govorili glumci, a ostali zvučni efekti su preuzeti od Paramounta. Glazba se potpuno uklapa u trenutnu situaciju, što još više pridonosi kvaliteti igre.


Upravljanje

Tko ne zna upravljat tipkovnicom svoj lik iz prvog lica neka mi se javi na mail...


Težina

Ovdje mi je teško nešto objektivno napisat, zato što živim na pucačinama...ali evo ovoliko: Ima 4 stupnja težine, znači svako će moći igrati bez problema. Jedino je finalni neprijatelj malo pretjerano jak napravljen, tako da će prijelaz zadnje misije biti malo teži.


Dodatak

U dodatku se dodaje još jedan mod igre u kojem možete lutati po Voyageru i istraživati svaki mm. Uz to možete upaliti nekoliko letjelica, pokrenuti samouništenje, možete čak igrati i 4 pustolovine kapetana Protona... Uz sve to, multiplayer dobiva 21 mapu, nekoliko novih likova, par novih modova igre, i nešto Artworka iz igre.

Za ST fanove je ovaj dodatak obvezan, a za ostale donosi patch 1.2...


Modovi

Na nekoliko stranica možete skinuti bezbroj novih modela, mapa. Čak možete skinuti i nove modove za multiplayer, zvukove itd.


Dojam

Odlična igra, kao pucačina nije baš kvalitetna, ali za one koje je uvijek zanimala unutrašnjost broda ova igra donosi sve što žele. Nekad je igra dosadna, npr. kada vam samo naređuju, kada zalutate u brodu, kad vas strpa u zatvor... Isto tako, zapovijedi se moraju izvršiti odmah... kapetanica neće čekati. Znate Janewayicu.


Ocjena

Za ST fanove: 92%
Ostali: 78%


plus: grafika, zvučni efekti, multiplayer, detalji
minus: ekipa, dosadni dijalozi

autor: Damir T. [m4a2]
idi na vrh