» nazad na organizacije


Organizacije [Imperijalni MACO]


Imperijalni MACO (Military Assaul Command Operations) je bila vojna organizacija unutar Teranskog Carstva tijekom 50-tih godina 22. stoljeća. Teransko carstvo kao agresivna i ekspanzionistička organizacija je bilo izrazito vojno određena. Imperijalni MACO (i u paralelnom svemiru zvao se samo MACO) je bio samostalna elitna vojna organizacija Teranskog carstva namijenjena izvršavanju najprljavijih zadataka. Njihov zadatak je uključivao i internu kontrolu i kažnjavanje posade broda za neposluh.

I ovaj Imperijalni MACO je, kao i MACO u našem svemiru, bio namjenjen za izvršavanje specijalnih zadataka. Međutim, ovaj MACO je bio poznat po svojoj agresivnosti, brutalnosti i beskrupuloznosti. Vrlo vjerojatno je da je u Teranskom carstvu svaki od Imperijalnih brodova imao MACO postrojbu.

I Imperijalni MACO pripadnici su bili opremljeni većim arsenalom pješačkog naoružanja, plazmenom puškom koju je moguće koristiti i kao snajper, ručnim granatama, nožem koji je bio obvezan predmet na Imperijalnim brodovima (nosili su ga svi), a nije isključena mogućnost i posjedovanja dodatnog naoružanja malo prljavijeg tipa i namjene.

Uniforme su maskirne. Svi pripadnici Imperijalnog MACOa su imali oznaku koja se nosila na rukavu. Oznaka je bila oblika obrnutog crvenog trokuta sa manjim crnim trokutom u sredini. Unutar crnog trokuta je bila lubanja sa zvijezdom i natpisom Enterprise ispod. Natpis M.A.C.O. je bio iznad.

Imperijalnim MACOom na ISS Enterpriseu NX-01 zapovijedao je bojnik Malcolm Reed. Bojnik Reed je uživao u svom talentu osmišljavanja različitih sprava za mučenje koje je isprobavao na neprijateljima i posadom. I zapovjednik Archer i Tucker su imali tu čast isprobati jednu od tih naprava. Kasnije je, ironično, i sam bojnik Reed bio žrtvom svoje naprave. U paralelnom svemiru jedan od pripadnika Imperijalnog MACOa je bio i Travis Mayweather.

I pripadnici Imperijalnog MACOa, kao uostalom i pripadnici Imperijalne Zvjezdane flote, su bili poznati po mijenjanju svoje vjernosti. Nije bila rijetkost da i pripadnici Imperijanog MACOa pređu na stranu časnika koji ima najveće mogućnosti preuzimanja zapovijedanja brodom. Kako je poznato, na Imperijalnim brodovima mjesto kapetana je bilo izuzetno nestabilno.

autor: [dustystorm]
idi na vrh