Informacije o Star Treku

Star Trek - službene stranice
Službene stranice franšize.

Daystorm Institute Technical Library - DITL
Enciklopedijski site. Velik broj informacija, tekstova, usporedaba brodova i još puno toga.

Ex Astris Scientia
Jedan od najopsežnijih Star Trek siteova. Razni članci, sheme, slike... Vrlo svestran site.

Memory Alpha
Jedan od najboljih Star Trek siteova na Webu. Odličan all-round site na kojem možete pronaći gotovo sve što vam padne na pamet. Jedini nedostatak sitea je slabija grafička izvedba. Baziran na istom sustavu kao i Wikipedia.

Trek Core
Site podijeljen na podsiteove koji obrađuju svaki serijal zasebno. Jedan od zanimljivih dijelova su screencapovi epizoda koji se redovito dodaju.

 

Hrvatske ST/SF stranice

USS Croatia
Službene stranice hrvatske Star Trek udruge.

MOS Croatia Spaceport
Najveći hrvatski Star Wars web site

NOSF
Jedan od najvećih hrvatskih SF siteova.

 

Fan projekti

Star Trek The Neutral Zone 2
Web stranice ST: TNZ-a. Freeware igra Krešimira Špesa, Cateia Games. TNZ2 je, na žalost, ugašen projekt.

Star Wreck
Stranice koje informiraju o izradi prvog finskog profesionalno napravljenog filma, sa odličnim specijalnim efektima i radnjom u stilu Babylona 5.

Wikipedia
Najveća svjetska online enciklopedija također je poslužila kao pomoć pri pisanju članaka. Iako nije specijalizirani Trek site, broj članaka na tu temu je i više nego repektabilan.

Of Gods and Men
Najambiciozniji fan made Trek projekt dosad. Režira ga Tim Russ, a u njemu glumi velik broj bivših Trek glumaca - Alan Ruck, Nichelle Nichols, Tim Russ, Ethan Phillips, Walter Koenig, Gary Graham, Garrett Wang, Cirroc Lofton, Chase Masterson, Grace Lee Whitney, J.G. Hertzler...

New Voyages
Ako je Of Gods and Men najambiciozniji, onda je New Voyages definitivno najpopularniji, a usudili bismo se reći i najkvalitetniji. Također je okupio respektabilan broj bivših Trek glumaca i kreativnog osoblja.Ako želite da i vaš link bude ovdje, kontaktirajte nas.idi na vrh