[STAR TREK (2009)]
glumci i likovi - ANTON YELCHIN / PAVEL CHEKOV


Osnovne informacije – ANTON YELCHIN
Ime i prezime: Anton Yelchin
Rođen: 11. ožujla 1989.
Mjesto rođenja: Lenjingrad
Uloga u filmu: Pavel Chekov

Iako je rođen u Rusiji (tadašnjem SSSR-u), Yelchin praktički čitav život živi u Americi. Njegovi roditelji, Irina Korina i Viktor Yelchin bavili su se umjetničkim klizanjem te se kvalificirali na Zimske OI 1972., iako im nastup za sovjetsku Rusiju nije bio dopušten pošto su bili Židovi.

Njegova obitelj seli se u Ameriku šest mjeseci nakon njegovog rođenja. Pohađao je srednju školu u Kaliforniji, a glumom se počeo baviti već sa devet godina, ulogom u nezavisnom filmu "A Man is Mostly Water" (2000.).

U seriji "Huff" (2004. - 2006.) filmu "Alpha Dog" (2006.)

Gostovao je u poznatijim serijama poput Hitne službe, Sutkinje Amy, Otetih, Pravde za sve, Njujorških plavaca, Bez oduševljenja, molim te Zakona i reda. Za ulogu u filmu "Hearts in Atlantis" (2001.) dobio je nagradu za najboljeg mladog filmskog glumca. Od 2004. do 2006. godine bio je član glavne glumačke postave serije "Huff" sve do njezina otkazivanja. Jedan od njegovih novijih filmova je "Alpha Dog" sa Bruceom Willisom.

Najmlađi je član glavne postave jedanaestog filma, u kojem će imati ulogu "mladog" Chekova.

Osnovne informacije - PAVEL CHEKOV
Puno ime: Pavel Andreievich Chekov
Vrsta: Čovjek
Spol: Muški
Godina rođenja: 2245.
Bračni status: Neoženjen
Glumio ga je: Walter Koenig

O samom liku Chekova zapravo ne znamo gotovo ništa. Njegovo uključivanje u film nije nužno "kršenje kanona," iako ga nismo vidjeli u prvoj trećini originalne serije. U drugom filmu Chekov se sjeća Khanovog "gostovanja" na Enterpriseu, iako je ta epizoda ("Space Seed") dio prve sezone. Također, nije bilo 'formalnog' predstavljanja Chekova kao novog lika već je samo uklopljen u posadu. Moguće da je bio dio posade cijelo vrijeme, no dobio promaknuće tek kasnije.autor: Krešimir Vinšćak
idi na vrh