[STAR TREK (2009)]
glumci i likovi - KARL URBAN / dr. LEONARD McCOY


Osnovne informacije - KARL URBAN
Ime i prezime: Karl-Heinz Urban
Rođen: 7. lipanj 1972.
Mjesto rođenja: Wellington, Novi Zeland
Uloga u filmu: dr. Leonard "Bones" McCoy

Rođen je u glavnom gradu Novog Zelanda, Wellingtonu i nasljednik je doktora Leonarda "Bonesa" McCoyja. Vjerojatno najpoznatije ime od glumaca koji će zamijeniti legendarnu originalnu postavu.

Prvu ulogu ubilježio je ne tako davne 1990. godine u jednoj epizodi novozelandske serije "Shark in the Park," dvije godine kasnije imao je i prvu stalnu ulogu u kratkotrajnoj novozelandskoj seriji "Homeward Bound," a iste (1992.) godine debitira u filmu "Chunuk Bair." Između 1996. i 2001. gostovao je u 12 epizoda serije Xena, princeza ratnica.

Prva velika filmska uloga, te vjerojatno najpoznatija u njegovoj karijeri, bila je ona Éomera u drugom (2002.) i trećem (2003.) nastavku trilogije Petera Jacksona, "Gospodar Prstenova", adaptaciji Tolkienovih knjiga. Ostale veće uloge uključuju sporednu ulogu uz Matta Damona u filmu Bourneova nadmoć (2004.), sporednu ulogu u Riddickovim kronikama te glavnu ulogu u filmskoj adaptaciji igre Doom (2005.).

Obožavatelj je znanstvene fantastike, gostovao je na nekoliko konvencija u organizaciji Creationa, te na DragonConu u Atalanti. Navodno je bio u užem krugu kandidata za ulogu novog Jamesa Bonda u filmu Casino Royale.


Osnovne informacije - dr. LEONARD McCOY
Puno ime: Leonard Horatio McCoy
Vrsta: Čovjek
Spol: Muški
Godina rođenja: 2227.
Glumio ga je: DeForest Kelley

O McCoyju u novom filmu se ne može praktički ništa reći. Nikakvi detalji o radnji vezanoj uz Urbanov lik zasad nisu poznate.autor: Krešimir Vinšćak
idi na vrh