[STAR TREK (2009)]
glumci i likovi - ZACHARY QUINTO / SPOCK


Osnovne informacije - ZACHARY QUINTO
Ime i prezime: Zachary John  Quinto
Rođen: 2. srpnja 1977.
Mjesto rođenja: Pittsburgh
Uloga u filmu: "mlađi" Spock
Osobni website: www.zachary-quinto.com

Rođen je 1977. godine u Pittsburghu, vuče talijanske i irske korijene. Pohađao je katoličku srednju školu te je završio 1995, a četiri godine kasnije stječe diplomu na sveučilištu Carnegie Mellon.

Novi" i "stari" Spock zajedno na Comic Conu 2007

Glumačku karijeru započinje gostovanjem u kratkovječnoj NBC-evoj seriji "The Others." Slijedećih godina gostovao je u nekoliko hit serija, uključujući CSI, "Touched By An Angel," "Six Feet Under."

Prvu veću ulogu dobiva 2004. u seriji 24 kao Adam Kaufman. Glumio je u svim epizodama treće sezone, osim jedne. Dvije godine kasnije dobiva jednu od glavnih uloga u NBC-evoj hit seriji Heroes, kao Gabriel "Sylar" Gray.

U ulogama Adama Kaufmana (24) te Sylara (Heroes)

Zach je na Comic Conu 26. srpnja 2007. službeno predstavljen kao glumac u jedanaestom filmu. Zajedno sa Nimoyjem utjelovit će lik Spocka - naravno, u mlađim danima. Ovo će mu ujedno biti prva filmska uloga.

Osnovne informacije - SPOCK
Puno ime: Spock
Vrsta: Vulkanac / Čovjek (majka čovjek, otac Vulkanac)
Spol: Muški
Godina rođenja: 2230.
Mjesto rođenja: Shi'Kahr, Vulkan
Roditelji: Sarek i Amanda Grayson
Glumi(o) ga (je): Leonard Nimoy

Spockovi, dakle Nimoyjeva i Quintova uloga, imat će ključnu ulogu u filmu. Pošto je cijeli projekt izuzetno tajnovit, a kreativno osoblje se pobrinulo da saznamo čim manje pojedinosti o radnji, trenutno je tek okvirno poznata Quintova uloga u filmu.

Možda ćemo saznati kako su se Kirk i Spock upoznali, a ključni dio filma navodno će biti suradnja između dva Spocka kako bi spriječili romulanske planove.autor: Krešimir Vinšćak
idi na vrh