[STAR TREK (2009)]
glumci i likovi - SIMON PEGG / MONTGOMMERY SCOTT SCOTTY


Osnovne informacije - SIMON PEGG
Ime i prezime: Simon John Pegg (rođeno prezime Beckingham)
Rođen: 14. veljače 1970.
Mjesto rođenja: Gloucester, England
Bračno stanje: oženjen
Uloga u filmu: Montgommery Scott - Scotty

Pegg je britanski glumac i scenarist, prvenstveno komičar, a bavio se i stand up komedijom. Rođen je u Engleskoj, a studirao je englesku književnost i glumu na koledžu Stratford Upon Avon. Kasnije je studirao dramu na Bristolskom sveučilištu.

Vjerojatno najpoznatiji njegov uradak je britanska humoristična serija Spaced koju je kreirao, pisao scenarij te imao jednu od glavnih uloga. Serija je doživjela dvije sezone između 1999. i 2001., a za rad na njoj dobio je nominacije Britanske filmske akademije kao najbolji glumac u humorističnoj seriji.

Imao je nekoliko uspješnih filmskih uloga, prvenstveno treba izdvojiti Shaun of the Dead i Hot Fuzz, britanske komedije. Abrams ga je vjerojatno zapazio (između ostalog, naravno) kada je imao manju ulogu u Nemogućoj misiji III, tako da je i Pegg jedan od hrpe ljudi koji su već prije surađivali sa Abramsom.

Oženio je Maureen McCann 2005. godine u Glasgowu.

Osnovne informacije - SCOTTY
Puno ime: Montgomery Scott
Vrsta: Čovjek
Spol: Muški
Godina rođenja: 2222.
Glumio ga je: James Doohan

Bilo je dosta nagađanja tko će glumiti Scottyja u novom filmu. Paul McGillion, inače Škot, bio je najizgledniji kandidat prije nego je iznenada objavljeno da će ulogu odraditi Simon Pegg. McGillion je kasnije ipak dobio malu ulogu u filmu. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se Pegg uklopiti u ulogu Scottya, pošto izgledom dosta odudara od Enterpriseovog strojara.

O samom liku zasad nije ništa poznato.autor: Krešimir Vinšćak
idi na vrh