[STAR TREK (2009)]
glumci i likovi - MICHAEL GIACCHINO


Osnovne informacije
Ime i prezime: Michael Giacchino
Rođen: 10. listopad 1967.
Mjesto rođenja: Riverside, New Jersey
Uloga u filmu: Skladatelj
Osobni website: www.michaelgiacchino.com

Giacchino je skladatelj koji je radio na nekoliko nagrađivanih televizijskih i filmskih projekata, pa čak i video igara. Školovao se u New Yorku, na uglednom koledžu vizualnih umjetnosti, gdje je stekao diplomu iz filmske produkcije.

Karijera mu počinje krajem devedesetih, kada je napisao glazbu za igru "The Lost World: Jurassic Park," rađenu po licenci popularnog Spielbergovog hita. Slijedećih godina uglavnom je radio glazbu za igre, između ostalog i za hitove "Call of Duty" te "Medal of Honor" i njezine ekspanzije.

Zahvaljujući tim igrama dobio je posao na televizijskim projektima, od koji je prvi bio Alias 2001. godine. Prva suradnja sa Abramsom i prva veća TV serija. Svih pet sezona bio je zadužen za glazbeni ugođaj u seriji, a Abrams ga je zadužio za glazbu i u njegovoj novoj hit seriji Lost.

Prvi veliki film na kojem je radio bio je "The Incredibles" iz 2004. Redatelj filma bio je impresioniran njegovim radom na Aliasu te zatražio da napravi soundtrack za njegov film. Film mu je priskrbio dvije nominacije za Grammy, no nagradu nije osvojio. Prije jedanaestog filma, sa Abramsom je surađivao radeći glazbu za Nemoguću misiju III.autor: Krešimir Vinšćak
idi na vrh