[STAR TREK (2009)]
glumci i likovi - JOHN CHO / HIKARU SULU


Osnovne informacije - JOHN CHO
Ime i prezime: John Yohan Cho
Rođen: 16. lipanj 1972.
Mjesto rođenja: Seoul, Južna Koreja
Bračno stanje: oženjen glumicom Kerri Higuchi.
Uloga u filmu: Hikaru Sulu

Južnokoreanski glumac, rođen u Seoulu, no sa roditeljima je preselio u Los Angeles kad mu je bilo 6 godina. Diplomirao je na Berkeleyju 1996. dobivši prvostupničku diplomu iz engleskog te neko vrijeme predavao engleski u privatnoj školi.

Jedna od prvih uloga bila mu je, iako totalno sporedna i nevažna, u filmu Sutra nikad ne umire (James Bond). Službeno, tamo je glumio trećeg pomoćnika. No prvu važniju ulogu uhvatio je tri godine u Američkoj piti, a glumio je i u slijedeća dva nastavka ove komedije.

Dosad najznačajnija uloga u njegovoj karijeri bila je u solidnoj komediji "Harold & Kumar Go to White Castle". 2007. je dobio stalnu ulogu u humorističnoj seriji "Ugly Betty". Naravno, i on je već radio sa Abramsom, iako tek nakratko, u jednoj epizodi serije Felicity.

2006. People's Magazine uvrštava ga u top 50 najzgodnijih muškaraca, na 11. mjesto. Ima i bend nazvan "Left of Zed" u kojem je glavni vokal.

Osnovne informacije - HIKARU SULU
Puno ime: Hikaru Sulu
Vrsta: Čovjek
Spol: Muški
Godina rođenja: 2237.
Mjesto rođenja: San Francisco, Zemlja
Glumio ga je: George Takei

Teško da možemo išta konkretno napisati ovdje. Trenutno nije poznato koja će i kolika biti Suluova uloga u filmu.autor: Krešimir Vinšćak
idi na vrh