» osobni dokumenti / the next generation


the next generation
KATHERINE PULASKI


Puno ime i prezime: Katherine Pulaski
Vrsta: čovjek
Spol: ženski
Bračni status: razvedena tri puta
Zanimanje: liječnica
Glumi je: Diana MuldaurDr. Katherine Pulaski je bila glavna liječnica na Enterpriseu-D od 2365. do 2366.godine, dok je dr. Crusher privremeno radila u Sanitetu. Prije toga je radila kao glavna liječnica na USS Repulseu pod zapovjedništvom kapetana Taggarta.

Pulaski je već bila poznata u znanstvenim krugovima po jednom od svojih ranijih djela ''Linearni modeli viralne propagacije''. Mnogo literature iz tog djela se još uvijek koristi u priručnicima za znanost i medicinu.

Čim je saznala za slobodno mjesto glavne liječnice na Enterpriseu, odmah se prijavila, jer se iznimno divi Picardu. Tijekom boravka na Enterpriseu, teško je prihvaćala to da je Data živo, svjesno biće. Unatoč tome, odnosila se prema njemu s poštovanjem.
Pulaski nije bila žena za dugotrajne veze, tako da je u 12 godina promijenila tri muža. Tijekom 2353. je imala kratku vezu sa Kyleom, ocem Willa Rikera. Odbila je vjenčanje s njim, ali su ostali dobri prijatelji.

Već na početku služenja na Enterpriseu, Pulaski se zbog svoje strasti prema poslu našla u smrtnoj opasnosti. Prilikom posjete postaji Darwin za genetička istraživanja na Gagarinu IV, zarazila se bolesti od koje se ubrzano starjelo. Međutim, prilagodba teleportera ju je spasila. Naime, Pulaski se oduvijek bojala teleportera i koristila se šatlovima.

Nekoliko mjeseci kasnije, Enterprise je otkrio izgubljene kolonije Bringloid i Mariposu. Mariposancima je hitno trebala nova DNK, pa su oteli Rikera i Pulaski i uzeli im DNK kako bi dobili klonove. Kada su otkrili da su bili oteti, uništili su klonove.

Prilikom rutinske zamjene Picardova umjetnog srca u zvjezdanoj bazi 515, uspješno je intervenirala kada se pojavio problem u presađivanju zamjenskog srca.

Pulaski je u slobodno vrijeme voljela igrati poker i čitati klingonsku književnost. Jednom se u holodeku pridružila Dati i Geordiju u simulaciji Sherlocka Holmesa. Tom ju je prilikom oteo dr. James Moriarty, Holmesov neprijatelj. Nakon Picardove intervencije, Pulaski je puštena.autor: Goran Korov [An'terax]
idi na vrh