» brodovi / zvjezdana flota


[UJEDINJENA FEDERACIJA PLANETA]

klasa WELLS / 29. stoljeće
temporalni brodTehnički podaci

Tip: Temporalni brod
Uveden u službu: 29. stoljeće
Maksimalna brzina: nepoznato
Dimenzije:
dužina: 335 metara,
širina: 175 metara,
visina: 57 metara
Broj paluba: 19
Masa: nepoznato
Naoružanje: nepoznato
Obrambeni sustavi: sustav štitova, temporalni štitovi
Broj osoblja: nepoznato

USS Relativity, oznake NCV-474439-G, je prvi i jedini brod klase Wells koji je Zvjezdana flota imala prilike susresti. Nije poznato koliko je brodova ove klase operira u budućnosti. Kao i Aeon, temporalni brod iz istog vremenskog razdoblja, Wells klasa je vjerojatno namijenjena aktivnom skeniranju vremenskog toka u potrazi za događajima koji se nisu smjeli dogoditi.

O Wells klasi se ne zna puno. Zvjezdana flota 29. stoljeća (ili kako se već zove), koliko je god to moguće, ograničava kontakt i doticaj sa dešavanjima u prošlosti. To je i logično, jer tako ne utječe na razvoj prethodnih događaja koji predstavljaju njihovu službenu povijest. Svako veće uplitanje može donijeti katastrofalne posljedice za budućnost. Zbog toga, ili ne postoje službeni zapisi o bilo kakvom kontaktu sa temporalnim brodovima 29. stoljeća ili su svi zapisi strogo klasificirani.

USS Voyager se bio sudionik događaja koji su uključivali federacijske temporalne brodove iz budućnosti. Prvi se dogodio 2373. godine kada se mali temporalni brod USS Aeon, čiji je pilot bio kapetan Braxton, vratio u tu godinu s ciljem uništenje USS Voyagera. Voyager je navodno bio krivac za uništenje Zemlje i anomaliju u daljnjem toku događaja. Drugi susret se desio dvije godine kasnije kada USS Voyager dolazi u doticaj sa temporalnim brodom USS Relativity. Ovaj je brod Wells klase pod zapovjedništvom sada već poznatog kapetana Braxtona imao misiju praćenja Voyagerove prošlosti. Skenirajući vremenski tok, otkriva događaj u kojem je Voyager uništen temporalnim disruptorom. Ovo temporalno oružje u to vrijeme uopće nije postojalo što je ukazivalo na sabotažu.

Za razliku od Aeona, Wells klasa spada u kapitalne brodove. Njegovo naoružanje je potpuna nepoznanica. Možemo samo zamisliti kakvim naprednim podprostornim, temporalnim i ostalim naoružanjem je opremljen. Kao i Aeon, opremljen je temporalnim štitovima koji ga štite od promjena u vremenskom toku. Za pretpostaviti je da ima mogućnost stvaranja temporalnog procjepa kao i manji Aeon. Wells klasa je opremljena temporalnim transporterima, tehnologijom koja omogućava teleportiranje kroz vrijeme. Nije poznato koji pogonom je opremljena Wells klasa. Vrlo vjerojatno posjeduje transwarp, ako ne i kakvu napredniju tehnologiju koja mu omogućava brzo prevaljivanje razdaljina unutar naše galaksije. Ostaje nepoznanica da li je Wells sposoban za intergalaktička putovanja.

Klasa Wells ostaje obavijena velom tajne. Izgleda da je Federacija u budućnosti preuzela neku vrstu uloge vremenskog policajca, aktivno skenirajući prošlost u potrazi za anomalijama u slijedu događaja. Ono što je interesantno kod ova dva temporalna broda 29. stoljeća koje smo imali prilike vidjeti je da je Zvjezdana flota negdje u budućnosti odustala od svog standardnog dizajna brodova koji koristi od svojih početaka.


Poznati brodovi

USS Relativity NCV-474439-G
- zapovijedao kapetan Braxton
- skenirajući vremenski tok otkriva anomaliju u vremenu i vraća se u 24. stoljeće
- događaj koji se nije smio desiti je uništenje USS Voyagera prije njegovog prvog leta, kasnije se otkriva da je sam Braxton kriv za anomaliju
- VOY 5x24 - Relativity

autori: [dustystorm]
idi na vrh