» brodovi / romulansko zvjezdano carstvo


[ROMULANSKO ZVJEZDANO CARSTVO]

DRONE
bespilotni napadački brodTehnički podaci

Tip: Bespilotni napadački brod
Uveden u službu: sredina 22. stoljeća
Maksimalna brzina: Warp 5
Dimenzije:
dužina: 35 metara,
širina: nepoznato,
visina: nepoznato
Broj paluba: 1
Masa: nepoznato
Naoružanje: disruptorski topovi
Obrambeni sustavi: standardni sustav štitova
Broj osoblja: nema osoblja


Nije poznata stvarna oznaka ove klase romulanskog bespilotnog broda. Zvjezdana flota je označavala ovaj brod kao "marauder" ili prevedeno, pljačkaš. Opet s druge strane, Romulanci ga u par navrata nazivaju "drone". Vrlo je vjerojatno da ova klasa nije ušla u serijsku proizvodnju.

Brod je po dimenzijama relativno malen. Njegove dimenzije mu omogućavaju veliku okretnost u borbi. Naoružan je disruptorima. Ono što je interesantno kod ove klase je nepostojanje posade. Brodom se upravlja daljinski. Pilot koji upravlja brodom mora imati telepatske sposobnosti. Ova klasa je opremljena hologamskim omotačem koji mu omogućava imitiranje izgleda bilo kojeg drugog broda. Ova mogućnost maskiranja je umalo dovela do otvorenog sukoba između vrsta u alfa kvadrantu. To je i bila glavna misija ovog prototipa. Ipak, prototip je imao i nedostatak u vidu "energetskog potpisa" koji ga je poslije i otkrio.

Ovi brodovi se pojavljuju u, takozvanoj, andorijanskoj trilogiji (ENT 4x12 – Babel One, 4x13 – United i 4x14 – The Aenar). Dva broda ove klase su uništena i nije poznato da li su Romulanci izgradili još koji.


Poznati brodovi

nepoznato

autor: [dustystorm]
idi na vrh