» brodovi / zvjezdana flota


[ZVJEZDANA FLOTA]

brod DEFIANT, NCC-1764
klasa Constitution


Naziv: Defiant
Klasa: Constitution
Oznaka: NCC-1764
Lansiran: 23. stoljeće
Organizacija: Zvjezdana flota
Zapovjednik: nepoznato
Status: službeno nestao 2268. godine; u posjedu Teranskog Carstva o 2155.
Defiant je brod Constution klase, službu je započeo u 23. stoljeću, no spletom misterioznih okolnosti dospio je u 22. stoljeće, i to u paralelni svemir. No, krenimo od početka... Tokom 2268. godine Defiant se odaziva na poziv u pomoć iz neistraženog teritorija blizu tolijanske granice. Nedugo potom Flota gubi kontakt sa brodom, a Enterprise (NCC-1701) odlazi u potragu za njime.

Enterprise pronalazi izgubljeni brod – zarobljen u međufazi. Ispostavlja se da su ubrzo po dolasku u ovaj prostor Defiantovi sustavi počeli otkazivati, a posada izgubila razum i međusobno se pobila.

Kirk vodi izviđački tim na Defiant kako bi saznao više informacija o nesreći. U to vrijeme je Defiant još uvijek bio vidljiv, no Tolijanci dolaze... Kao rezultat paljbe fazora sa Enterprisea, stvara se rupa u međufazi, Defiant nestaje, a Krik biva zarobljen između dva svemira. Kirk je naposlijetku spašen, Enterprise uspijeva pobjeći Tolijancima, a Defiant biva proglašen nestalim... Tu prestaje priča što se tiče "našeg", "normalnog", ili kako vam već drago, svemira.

Defiant je zapravo prebačen u "paralelni" svemir, 2155. godinu točnije. Tamo je držan u tajnom tolijanskom doku unutar asteroida. Zapovjednik Jonathan Archer saznaje za brod te ga odlučuje ukrasti. Pokreće pobunu na ISS Enterpriseu, brodu na kojem je dotad sluzio kao prvi časnik, preuzima vodstvo te ga vodi u sustav Vintaak gdje se nalazio Defiant. No, gubi zapovjedništvo te se na čelo broda vraća prijašnji kapetan, Maximilian Forrest.

Ipak, Forrest dobiva naredbe da potraži misteriozni brod iz 23. stoljeća te ga naposlijetku nalazi. Archer se sa izvidničkim timom uspješno teleportira na Defiant, krade ga i bježi, dok Tolijanci uništavaju ISS Enterprise te kapetana Forresta. Archer koristi Defiant da slomi pobunjenički otpor (Vulkanci, Andorijanci i Telariti su bili nezadovoljni pod Teranskim carstvom) – uništava po jedan vulkanski, andorijanski i telaritski brod, a samo jednom andorijanskim dopušta bijeg kako bi pobunjenike izvjestio o novom Teranskom brodu.

Defiant ulazi u sukob sa ISS Avengerom, brodom NX klase, kojeg je preuzelo pobunjeništvo, te ga uništava. Kreće prema Zemlji, a Hoshi Sato u međuvremenu zavodi i ubija dotadašnjeg kapetana, Jonathana Archera. Sa moćnim i sto godina naprednijim oružjem u rukama, Sato se po dolasku na Zemlju proglašava caricom.
autor: Krešimir Vinšćak
idi na vrh