» brodovi / ujedinjena zemlja


[UJEDINJENA ZEMLJA]
nx prototip
prototi NX programa


Tehnički podaci

Tip: Testni brod
Uveden u službu: nije uveden (prvi let NX Alfe se zbio 2143. godine)
Maksimalna brzina: Warp 3 (NX delta)
Dimenzije:
dužina: 20 metara,
širina: 15 metara,
visina: 2,5 metra
Broj paluba: 1
Masa: nepoznato
Naoružanje: nema
Obrambeni sustavi: nema
Broj osoblja: 2
Ubrzo nakon prvog Cochraneovog uspješnog leta i testiranja Warp motora, novostvorena Ujedinjena Zemlja i Zvjezdana flota pristupaju NX programu. NX program je imao za cilj razvoj Warp motora koji je na kraju trebao postići brzinu od Warp 5.

NX program je tekao izuzetno sporo. U samom razvoju motora nailazilo se na pregršt problema. Ipak, nakon mnogobrojnih uspješnih zemljanih testiranja i simulacija koje je Vulkansko Visoko Vijeće postavilo kao uvjet, prvi NX prototip nazvan NX Alfa, je bio spreman za pokusni let. Vulkanci su bili dosta skeptični oko NX Alfe i unatoč uspješnim simulacijama savjetovali su odgodu prvog leta dok se dodatno ne poboljša motor, koji je prema njima bio nepouzdan.

Archer, tada sa činom zapovjednika, žarko je želio mjesto pokusnog pilota. Pa ipak, mjesto pokusnog pilota dobio je zapovjednik A.G.Robinson. NX Alfa je uspješno ušao u Warp i sve je bilo u redu do brzine Warp 2 kada počinju problemi. Warp polje postaje nestabilno. Zapovjedništvo na Zemlji, zajedno sa Archerom, savjetuje Robinsonu da izađe iz Warpa što ovaj ne čini. NX Alfa dostiže brzinu od Warp 2,2 nakon čega se brod raspada. Robinson se na vrijeme katapultira.

Neuspješan testni let omogućava vulkanskim savjetnicima da uvjere zapovjedništvo zvjezdane flota da stavi NX program na čekanje do daljnjeg zbog, kako kažu, greške u dizajnu motora. Zvjezdana flota obustavlja NX program.

Poručnik Tucker uvjerava Archera da motor nije krivac za neuspješan let. Archer, Robinson i Tucker se dogovaraju o novom pokušaju. Iako bez dozvole Zvjezdane flota, Archer i Robinson uzimaju iz hangara NX Betu, istovjetni model NX Alfi. NX Beta uspješno dostiže brzinu od Warp 2,5. Archer i Robinson prolaze sa ukorom. Vulkanci na kraju odobravaju daljnji razvoj NX programa. Nekih osam mjeseci kasnije, NX Delta uspješno dostiže brzinu od Warp 3.

NX program predstavlja preteču iz čega će nastati postati NX klasa.


Poznati brodovi

NX Alfa
- upravljao zapovjednik A.G.Robinson
- raspao se nakon što je postigao brzinu od Warp 2,2
- ENT 2x24 – First Flight

NX Beta
- upravljali zapovjednici Jonathan Archer i A.G.Robinson
- uspješno postigao brzinu od Warp 2,5
- ENT 2x24 – First Flight

NX Gamma
- ENT 2x24 – First Flight

NX Delta
- upravljao zapovjednik Duval
- uspješno postigao brzinu od Warp 3
- ENT 2x24 – First Flight
autor: [dustystorm]
idi na vrh