» brodovi / kardasijanska unija


[KARDASIJANSKA UNIJA]

TRANSPORTER
transportni brodTehnički podaci

Tip: transportni brod
Uveden u službu: polovica 24. stoljeca
Maksimalna brzina: Warp 6,55
Dimenzije:
Dužina: 255,65 metara
Širina: 55,13 metara
Visina. 63,21 metara
Broj paluba: 4
Masa: 1.340.000 tona
Naoružanje: disruptori
Obrambeni sustavi: sustav štitova
Broj osoblja: 30


Kardasijski transportni brodovi služili su za prijevoz putnika i robe tijekom druge polovice 24. stoljeca. Dizajn je slican klingonskim teretnjacima, no primjetno manji. I naravno, žute nijanse umjesto klingonske zelene.

Za razliku od vecine tipicnih transportnih brodova koji obicno nisu naoružani, kardasijski transporter je naoružan disruptorskim topovima slabije snage. Zapovjedni dio je na prednjem dijelu broda, pogon na stražnjem, dok ostatak broda cine modularni kontejneri za teret.

Pod Dukatovim vodstvom, te uz pomoc bojnice Kire i bajorske sigurnosne službe, ovaj transporter uspio je nadjacati klingonsku Pticu grabljivicu (BoP), nakon što je dodatnih pet disruptorskih topova instalirano na brod. Dukat se teleportirao na Pticu grabljivicu, a Klingonce teleportirao na transporter te ga uništio.


Poznati brodovi

Rabol
- 2372. transportirao Gula Dukata na DS9

Ravinok
- Trebao je transportirati 32 bajorskih zatvorenika u logor. Breeni su napali brod koji pada na Dozariu. Dvanaest osoba je poginulo pri padu, ostali su prisiljeni raditi u obližnjem breenskom rudniku dilitija

Groumall
Dukat dobiva ovaj brod nakon što mu je oduzet cin. Damar je takoder služio na tom brodu kao Glinn

autor: Krešimir Vinšćak
idi na vrh