» nazad na flote


XINDI FLOTA (22. stoljeće)


Xindi su savez vrsta koje su se razvile na planetu Xindus u Delfskom prostranstvu. Jedinstvena su vrsta po tome što se na jednom planetu razvilo čak šest dominantnih podvrsta - Primati, Arboreali, Reptili, Insektoidi i Akvatili, dok je šesta podvrsta, Aviani, izumrla tijekom rata u kojem je uništen matični planet ovih šest vrsta. Xindi su bili najveća prijetnja sigurnosti Zemlje u pred-federacijskom razdoblju.

Brodovi Xindi Akvatila su jedni od najvećih xindijskih brodova, no usto i najsporiji i teško pokretljivi. S obzirom da im je za život potrebna voda, svi (ili barem gotovo svi) dijelovi brodova su ispunjeni vodom. Najveći brod Akvatila je ogromna krstarica dužine gotovo dva kilometra, sposobna primiti brod NX klase u stražnje skladište.

Borbeni brod
Akvatili
22. stoljeće

Skaut
Akvatili
22. stoljeće

Vrlo je malo podataka o Aerborealskim brodovima. Poznata su dva tipa; ratni brod koji je sudjelovao u zaustavljanju oružja kojeg su oteli Insekticidi i Reptili, te manji šatl, valjkastog dizajna, kojim upravlja jedna osoba.

Najviše informacija poznato je o brodovima Insektoida, tri su poznata tipa brodova. Borbeni brod je udarna snaga flote Insekticida, iako malih dimenzija, opremljen je hangarom te dodatnim manjim brodovima. Tu su još manji lovci te napadački šatlovi prepoznatljivog šiljastog dizajna.

Primati su uglavnom intelektualci, poznato je da stoje iza tehnologije oružja koje je trebalo uništiti Zemlju. Enterprise je tijekom misije u Delfskom prostranstvu susreo dva tipa brodova koje koriste Primati. Manji tip, šatl, kao multifunkcionalni brod, te veći brod, krstaricu.

Krstarica
Primati
22. stoljeće

Borbeni brod
Insektoidi
22. stoljeće

Jedini poznati brod Reptila je borbeni brod malih dimenzija, no velike napadačke snage. S obzirom na agresivnu narav Reptila, namjena ovih brodova je očita. Pri dizajniranju ovog tipa brodova sudjelovao je i Primat Degra.autor: Krešimir Vinšćak
idi na vrh