» brodovi / dominij


[DOMINIJ]

TEŠKI BORBENI BROD


Tehnički podaci

Tip: Teški borbeni brod
Uveden u službu: nepoznato
Maksimalna brzina: Warp 9,95
Dimenzije:
dužina: 1,500 metra,
širina: nepoznata,
visina: nepoznata
Broj paluba: nepoznato
Masa: nepoznato
Naoružanje: 6 teških polaronskih topova, 152 fazna polaronska emitera, 48 lansera fotonskih torpeda
Obrambeni sustavi: primarni i sekundarni sustavi štitova
Broj osoblja: nepoznatoOva klasa broda u dominijskoj borbenoj floti je jedna od najimpresivnijih klasa koju smo uopće imali prilike vidjeti. Iznimno jakog naoružanja i borbenih osobina, ovaj brod predstavlja teškog protivnika na bojnom polju.

Ova klasa broda se prvi put pojavila u epizodi DS9 6x22 – Valiant. Već na prvi pogled vidjelo se da je nije riječ o standardnoj klasi sa kojom su se saveznici susretali. USS Valiant NCC-74210 klase Defiant, kao brod za obuku posebnog odjela kadeta Akademije Zvjezdane flote zvanog Crveni Odred (Red Squad), susreo se sa ovim brodom duboko iza dominijskih crta obrane. USS Valiant je tada, igrom slučaja, poslan prije početka rata na praktičnu obuku. Izbijanjem ratnih sukoba, USS Valiant se našao sa na neprijateljskom teritoriju. Dodatnu poteškoću je predstavljala pogibija kapetana čime je zapovjedništvo brodom preuzeo neiskusni kadet. Slučajnošću, USS Valiant nailazi na dominijski teški borbeni brod i napada ga. Pa iako se ispočetka čini će ga USS Valiant uspjeti onesposobiti, kasniji razvoj događaja pokazuje svu snagu ovog broda koji vrlo lako uništava USS Valiant.

Ni flota ni njeni saveznici nisu se prije susreli sa ovom klasom što dovodi do zaključka da je ovaj brod u incidentu sa USS Valiantom možda bio prototip klase. U prilog tome ide i činjenica da je brod bio podaleko od crta sukoba. Najrealnija pretpostavka je da je brod bio na svojevrsnom testiranju svojih sustava. U epizodi se spominje i činjenica da je brod otprilike dvostruke veličine broda klase Galaxy.


Poznati brodovi

nepoznato

autor: [dustystorm]
idi na vrh