» brodovi / dominij


[DOMINIJ]

OKLOPNJAČA


Tehnički podaci

Tip: Oklopnjača
Uveden u službu: nepoznato
Maksimalna brzina: Warp 9,95
Dimenzije:
dužina: 4,800 metara,
širina: 3,200 metara,
visina: 1,400 metara
Broj paluba: nepoznato
Masa: nepoznata
Naoružanje: nepoznato
Obrambeni sustavi: primarni i sekundarni sustavi štitova
Broj osoblja: nepoznato

Ova klasa broda je jedna od najvećih klasa ikada viđenih. Dužina od skoro 5 kilometara nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Ova klasa je najvjerojatnije izgrađena na prototipu teškog borbenog broda koji se sukobio sa USS Valiantom NCC-74210. Teška oštećenja koja mu je USS Valiant nanio bili su najvjerojatnije razlog odustajanja od ovog prototipa i dizajniranju nove klase. Nova klasa, označena kao oklopnjača, počivala je na tom prototipu po dizajnu i koncepciji.

U ratnim sukobima sa Dominijem nismo imali prilike vidjeti ovu klasu sve do finala Deep Space Ninea i sukoba koji je trebao odrediti budućnost alfa i beta kvadranta. U završnici, epizodama 7x25-26 - What You Leave Behind (dio 1 i 2), saveznici su išli na sve ili ništa i krenuli prema Kardasiji i konačnom obračunu. Dominijska flota, zajedno sa kardasijanskom i breenskom flotom, je krenula u doček. U toj floti, između ostalih brodova, vidjelo se i nekoliko brodova ove klase. U ovom završnom obračunu ova klasa je po prvi put trebala sudjelovati u ratnim operacijama. Međutim, do većeg sukoba nije došlo jer se Dominij predao pa tako nismo imali prilike vidjeti ove brodove u punoj akciji.

Predajom Dominija prije završnog sukoba nismo bili u mogućnosti vidjeti stvarni potencijal oklopnjače. Završetkom rata, i oklopnjače i ostatak dominijske flote su se vratili natrag kroz crvotočinu u gama kvadrant.


Poznati brodovi

nepoznato

autor: [dustystorm]
idi na vrh