» brodovi / dominij


[DOMINIJ]

TEŠKA KRSTARICA


Tehnički podaci

Tip: Teška krstarica
Uveden u službu: nepoznato
Maksimalna brzina: Warp 9,6
Dimenzije:
dužina: 650 metra,
širina: 560 metara,
visina: 205 metara
Broj paluba: 25
Masa: nepoznato
Naoružanje: 6 teških polaronskih topova, 3 lansera fotonskih torpeda
Obrambeni sustavi: primarni i sekundarni sustavi štitova
Broj osoblja: nepoznato
Ova klasa broda u dominijskoj floti je često korištena u ratnim operacijama protiv Federacije i njenih saveznika. Veličine kao brod klase Galaxy, dominijska teška krstarica je jedan od jačih klasa dominijske flote.

Ovaj brod je prvi put viđen u epizodi DS9 5x19 - Ties of Blood and Water. U ratnim operacijama ova klasa brodova je sudjelovala u višenamjenskim misijama kao što su izravni sukobi sa neprijateljskim kapitalnim brodovima, napad na nepokretne objekte, baze i postaje kao i potpora pješaštvu. Interesantna stvar je da je ovaj brod često korišten i za diplomatske uloge unatoč njegovoj primarnoj namjeni. U ovom slučaju nije isključena ni namjerna uloga kao diplomatskog broda radi zastrašivanja druge strane svojom pojavom.

Kao i ostalim brodovima dominijske flote, i ovdje posadu ove klase čine Jem'Hadari. Nije rijetkost da zapovjedanje nad brodom preuzmu i Vorte, što se i događalo kod većih i masovnijih ratnih operacija.

Ovi brodovi najčešće operiraju u manjim grupama, zajedno sa napadačkim brodovima, čineći manje flote. U toku rata često su korišteni i kao patrolni brodovi unutar dominijskog teritorija. Njihova uloga u ratu najviše je došla do izražaja u operaciji zauzimanja Deep Space Ninea gdje je njihova vatrena moć bila ključ uništavanja štitova i kasnijeg zauzimanja stanice.


Poznati brodovi

nepoznato

autor: [dustystorm]
idi na vrh