» brodovi / borg


klasa KRALJIČIN BROD
transporterTehnički podaci

Tip: Transporter
Uveden u službu: nepoznato
Maksimalna brzina: transwarp
Dimenzije:
dužina: 1.000 metara,
širina: 1.000 metara,
visina: 1.000 metara
Broj paluba: nepoznato
Masa: 90.000.000 tona
Naoružanje: lako naoružanje, vučna zraka
Obrambeni sustavi: prilagodljivi štitovi
Broj osoblja: nepoznato


Za ovaj klasu broda nije sigurno da li postoji kao jedinstven primjerak ili ih je više izgrađeno. Do sada je korišten isključivo kao osobni transportni brod Borgove kraljice pa iz toga vlada pretpostavka da ovaj brod služi samo za njene potrebe.

USS Voyager je prvi i jedini susreo ovaj neuobičajenu klasu broda 2375. godine. Sedma od Devet je bila zarobljena od strane Borga i izvedena pred njihovu kraljicu. Tada je Sedma od Devet na ovom brodu prisustvovala asimilaciji vrste koju je Borg označio kao vrsta 10026. Kasnije je USS Voyager uspio izbaviti Sedmu od Devet i uništiti ovaj brod unutar transwarp tunela koji se urušavao.

U epizodama VOY 5x15-16 - Dark Frontier (dio 1 i 2) ovaj brod oblika dijamanta je igrao ulogu zapovjednog broda. S obzirom da je transportni brod najvjerojatnije je i dosta slabije naoružan od ostalih brodova u Borgovom arsenalu. To i ne iznenađuje jer je, kao kraljičin osobni brod, uvijek dobro čuvan i u pratnji. Ono što je poznato je i da je opremljen asimilacijskom komorom.


Poznati brodovi

nepoznato

autor: [dustystorm]
idi na vrh