» nazad na bitke


[Voyager era]
Završnica
korathov bijesVoyager dolazi na Zemlju nakon 23 godine putovanja. Na desetu obljetnicu povratka (2403. godina) sva posada je okupljena na zajedničkoj proslavi. Doktor je oženjen i dao si je ime Joe. Paris je pisac holoromana, a B'Elann je veleposlanik Federacije za Qo'noS. Kim se vratio sa četverogodišnje istraživačke misije kao kapetan broda USS Rhode Island (klasa Nova). Čak je i Reg Barclay postao punokrvni član obitelji. No nije sve na mjestu – Janeway nije zadovoljna situacijom.Uz pomoć Miral (kćeri B'Elanne i Toma) i Rega smišlja plan kojim bi se promjenilo vrijeme i dovela posadu ranije kući i tako spriječila gubitke u posadi.

Miral je posljednjih 6 mjeseci provela pregovarajući sa kućom Korath. U zamjenu za mjesto u Visokom Vijeću, Korath bi trebao admiralki Janeway isporučiti tahiokinetički generator koji omogućuje jednosmjerno putovanje kroz vrijeme.

Na proslavi, admiralica zatraži doktora veliku količinu eksperimentalnog lijeka za svoju misiju. S obzirom da je doktor bio znatiželjan počeo je istraživati što je zapravo Janewayin razlog za uzimanje tolike količine lijeka. Ubrzo, preko Rega, otkriva što zapravo admiralica smjera. U međuvremenu Reg priprema šatl i specifikacije naprednog naoružanja te oklopa za Janewayinu misiju.

Janeway se susreće sa Korathom. On joj odbija predati generator, unatoč dogovoru. Traži od nje da mu ustupi generator regenerativnog oklopa, no admiralica odbija. Ponovno se vrativši do Koratha, Janeway mu govori da će mu dati oklop ali samo ako joj dopusti pregledati tahiokinetički generator. Nakon što joj Korath pokaže uređaj, ona smješta odašiljač na njega te se teleportira na šatl.

Korath šalje u potjeru za šatlom Negh'Var krstaricu no regenerativni oklop na šatlu s lakoćom upija paljbu iz disruptora te Janeway uspjeva pobjeći. Kimov Rhode Island presreće admiralkin šatl te govori admiralki da prekine sa misijom. Ona mu u njegovoj kabini objašnjava da ovu misiju radi ne samo da Voyager ranije vrati kući nego i da spasi članove posade koji su poginuli na putovanju kući. Uvjeren, Kim joj pomaže pripremiti sve za misiju. Aktiviranjem tahiokinetičkog generatora iza šatla se otkrivaju dvije klingonske krstarice te onesposobljavaju Janewayin šatl. Rhode Island dolazi te odvlači paljbu od šatla. Janeway aktivira generator te prolazi kroz procjep. No klingonske krstarice se uspjevaju othrvati od paljbe sa Rhode Islanda te slijede šatl…


Iz epizoda:
VOY 7x25 - Endgame (dio 1)
VOY 7x26 - Endgame (dio 2)

autor: Tomislav Perić [Tom'cA]
idi na vrh