» nazad na bitke


[Enterprise era]
Xindijska prijetnja
bitka za ZemljuDok se približavaju prema Zemlji, Reptiliani slave što će nakon istrebljenja čovječanstva postati dominantna Xindi vrsta. Xindi-Arboreal (Sloth) pokušava dekriptirati Degrine sheme oružja, no bez uspjeha. Tada shvate da je jedini način da uspiju dekriptirati sheme drogirana Hoshi. Uz određene napore Hoshi uspije pomoći u formuliranju plana, no Degrin brod ubrzo sustiže oružje. Daniels opet dolazi Archeru prikazujući mu osnutak Federacije te da to neće biti moguće ako on ode uništiti oružje te tako riskira pogibiju. No Archer ipak odluči uništiti oružje, ne slušajući Danielsa.

Nadomak Zemlje izlazi reptilianski brod sa oružjem te uništava znanstvenu stanicu. Dok se oružje priprema za lansiranje, Shr'anov brod izlazi iz warpa i javlja Archeru da će zadržavati reptilianski brod dok on ne dospije unutar oružja.

Dok Shr'an odvlači reptiliane od oružja, Archer i njegov tim dolaze u oružje te uspiju srediti reptiliane u oružju uz minimalne grupe. Shr'an koncentrira paljbu na jedan dio reptilianskog broda sve dok ovaj ne uspije probiti štitove. U zadnji trenutak prije uništenja, Dolum uspije se teleportirati u oružje. No pokrenuto je samouništenje oružja. Nakon domišljate taktike, Archer uz pomoć eksploziva raznese Doluma, no Degrin brod ga ne uspije teleportirati prije nego što oružje eksplodira. Zemlja je spašena. Degrin brod se vraća na određene koordinate gdje je Enterprise. Uz pomoć Aquaticsovog broda Enterprise je dovezen na Zemlju. No svi pokušaji da se javi Enterprise javi Stožeru, nisu dali uspjeha. Također su i nestale sve poznate kolonije. T'Pol šalje Tripa i Travisa da se spuste sa šatlom do Stožera i da saznaju što se dogodilo. No zatim počnu na njih pucati nacistički avioni te shvate o čemu se radi. Archer se nalazi u logoru gdje dolazi nepoznati vanzemaljac u nacističkoj uniformi.


Iz epizode:
ENT 3x24 - Zero Hour

autor: Tomislav Perić [Tom'cA]
idi na vrh